Plačiau apie KAMADO

Kas yra KAMADO kepsninė ?
 

KAMADO vardas kilęs iš maisto gaminimo srities prieš maždaug 3000 metų. Japonų kalba žodis kamado reiškia krosnis arba viryklė, o pažodžiui KAMADO reiškia „verdančio katilo vieta“. Romaji rašto sistemoje, kuri remiasi lotynišku šriftu, žodis KAMADO rašomas taip kaip ir anglų ar lietuvių kalba – KAMADO. Dabar žodžiu KAMADO vadinamos visos panašaus tipo keraminės kepsninės.

Laikui bėgant žmonės šiuos molinius indus ištobulino ir pritaikė gaminti maistą, ruošiant jį įvairiais būdais. Indijoje imta naudoti molines krosnis - tandyrus, o Japonijoje – mushikamado, indus ryžiams garinti, naudojamus japonų šeimose per ypatingas ceremonijas. Mushikamado – apvalios formos indas, gaminamas iš molio, turėjo kupolo formos dangtį ir buvo labiausiai paplitęs Pietų Japonijoje. Dar senovėje japonai sugalvojo reguliuoti garinimo temperatūrą, ištobulinę mushikamado konstrukciją oro sklendėmis, o vietoj malkų kūrendavo anglis.

AUPLEX KAMADO BBQ apjungia šiuos senuosius maisto gamybos būdus su šiuolaikinėmis maisto grilinimo technologijomis. Šios kepsninės principas leidžia pasiekti net 400 C temperatūrą ir ruošti bet kokios rūšies mėsą bei jūros gėrybes.

KAMADO keramika
 

Šiuolaikinės KAMADO tipo kepsninės gaminamos iš įvairiausių medžiagų, pvz., karščiui atsparios keramikos ir kitų ugniai atsparių medžiagų, terakotos – tradicinės poringos degtos keramikos iš natūralaus molio, arba portlandcemenčio ir smulkintų lavos akmenų mišinio. Kepsninės paviršius taip pat gali labai skirtis. Jis gali būti padengtas blizgia keramine glazūra, dažais, dekoratyviniu faktūriniu tinku arba keramine mozaika. Šiuolaikinė keramika ir ugniai atsparios medžiagos apsaugo kepsninę nuo skilinėjimo.

Dėl unikalios keramikos lauko temperatūra praktiškai neturi jokios įtakos temperatūrai kepsninės viduje net ir naudojant kepsninę žiemą. Taip pat visuose modeliuose yra galimybė reguliuoti temperatūrą.

KAMADO veikimo principas


KAMADO kepsninėms skirtingai nei tandyrams kūrenti naudojamos medžio anglys. Naudojant natūralias medžio anglis nepakeičiamas kepamų patiekalų skonis ir šie įgauną naturalų laužo skleidžiamą aromatą.

Kūrenamos anglys per kelias minutes įkaitina kepsninę iki reikiamos kepimui temperatūros kuri išsilaiko kelias valandas. Maistas ruošiamas karšto oro cirkuliacijos principu ovaliame kepsninės korpuse.

KAMADO kepsninėse be vargo galėsite ne tik kepti bet ir išrūkyti mėsą, kepti picas bei pyragus. Ši kepsninė gali ilgai išlaikyti pastovią temperatūrą ir nereikalauja nuolatinės priežiūros. Specialus kepsninės padas, apsaugantis maistą nuo atviros ugnies, praleidžia tik šilumą ir dūmus, reikalingus rūkymui. Beje, tokiu būdu ruošiant maistą, jo vartyti nereikės.

APIE GAMINTOJĄ

Kompanija AUPLEX Group per 15 profesionalaus darbo metų tapo didžiausia ir patikimiausia Kinijos KAMADO grilių gamintoja, gaminančia keramikinius grilius populiariausiems pasaulio rinkų prekiniams ženklams ir tiekiančia savo produkciją į daugiau kaip 40 šalių (Amerika, Kanada, UK, Rusia, Europos šalys ir kitas).

Kompanija AUPLEX yra bene vienintelė, kuri visas pagrindines KAMADO kepsninių keramikos ir metalines dalis gamina savo gamyklose.

Atskiruose gamybos proceso etapuose yra atliekami gaminių kokybės patikrinimai bei testai (pvz. kritinės temperatūros bei šalto vandens testas, sūraus vandens testas metalinėms detalėms ir t.t.), kas užtikrina, kad galutinis gaminys neturės jokių neleistinų trūkumų.

              

TANDYRAI
Auplex KAMADO BBQ
PRIEDAI
RECEPTAI