TANDYRO PRIVALUMAI

  • Mėsos, žuvies, daržovių ar kiti maisto patiekalai išlieka sultingi;
  • Tandyru yra labai paprasta naudotis;
  • Paprasta priežiūra ir saugojimas;
  • Sujungiama keletas funkcijų – kulinarinę, dekoratyvią, komunikabilią. Galima ruošti skanius patiekalus, papuošti kiemą, nustebinti svečius, yra puiki dovana;
  • Tandyrai yra rankų darbo, pagaminti iš natūralių ir ekologiškų medžiagų.



Tandyro naudojimo instrukcija

  • Tandyras paruošiamas darbui yra labai panašus į tradicinės šašlykinės;
  • Nuimate dangtį ir pridedate į vidų malkų. Malkų kiekis priklauso nuo norimų gaminti patiekalų kiekio bei jų specifikos (šašlykai, višta ar antis, ėriena ar daržovės). Priklausomai nuo to malkų kiekis tandyro paruošimui turi būti nuo 1/2 iki 2/3 viso tandyro tūrio;
  • Atidarote oro padavimo angą apačioje, paliekate atidarytą dangtį viršuje ir uždegate malkas tandyre. Kol malkos sudegs, jums niekuo nereikia rūpintis. Maksimaliai įkaitus tandyrui gali atsirasti įtrūkimai sienelėse kurie neturi jokios įtakos tandyro darbui ar jo kokybei;
  • Kai malkos sudega iki grotelių ir nuo sienelių vidinių pusių dingsta suodžiai reiškia tandyras paruoštas maisto gaminimui. Jūsų darbas išliginti likusias ant dugno žarijas ir jai jų yra per daug dalį jų semtuvėliu pašalinti per oro padavimo angą apačioje, tada sukabinti iešmus su mėsa tandyro viduje, uždaryti oro padavimo angą ir viršutinį dangtį. Kol maistas kepa galite ramiai prisijungti prie draugų ir laiką skirti sau. Tandyre Jums maisto nereikės vartyti ar rūpintis, kad jis neapdegtų;
  • Jums tereikia tik kontroliuoti kepimo laiką. Jai tai grybai ar daržovės – tai užtenka 3 – 5 min. Žuvis bus paruošta per 10 – 12 min., šašlykas per 12 – 15 min., na o visas viščiukas per 25 – 30 min.;
  • Jai mėgstate truputį apskrudusį maistą, tiesiog likus 3 – 5 min. iki kepimo pabaigos truputį atidarykite oro padavimo angą bei atidenkite mažajį viršutinį dangtį. Tuomet fizikos dėsniai su papildomo oro pagalba padarys Jūsų patiekalą traškiu;
  • Toliau išimate jau iškeptus patiekalus, sukabinate sekančius ir einate pas svečius toliau linksmintis.


Atsargumo priemonės:

  • Pirmą kartą užkūrus tandyrą jį kaitinti ir karštį kelti reikia palaipsniui;
  • Vengti didesnio vandens kiekio patekimo ant įkaitusio tandyro;
  • Įvertinti tai, kad esant dideliam vėjui ugnies liežuvis virš tandyro gali būti iki 1 metro aukščio;
  • Nenaudojamą tandyrą saugoti uždengtą apsauginiu uždangalu;
  • Ruošiant maistą tandyre neleisti vaikų be priežiūros;
  • Esant neigiamai lauko oro temperatūrai tandyrą šildyti reikia palaipsniui.

TANDYRAI
Auplex KAMADO BBQ
PRIEDAI
RECEPTAI